Ens han robat el dau
 
 
Ens han robat el dau (SOLUCIÓ)


La clau del misteri rau en el temps. Sabem del cert que l’alarma va sonar a les 20.13, moment en què es va trencar la finestra de l’edifici que custodiava el dau. Sabem també que cal un mínim de 32 segons per arribar fins l’urna i 32 segons més per tornar a la finestra. Com que el guarda va trigar 53 segons a arribar a la finestra és impossible que algú la trenqués, entrés, robés el dau, i sortís abans que ell hi arribés. L’única possibilitat és que algú estigués dins de l’edifici, robés el dau i a continuació trenqués la finestra per sortir-ne. Per aquesta raó sabem que el dau es va robat a les 20.12 (abans que sonés l’alarma).

D’altra banda, l’Oriol i la Diana es van veure mútuament a l’exterior de l’edifici aquell vespre, mentre que ningú pot confirmar on va ser en Miquel. Aquest fet, unit al testimoni de la Diana que ens explica que no va veure ningú per l’edifici després de les 19.30, però que va sentir algú al lavabo d'homes just abans de marxar, ens apunta a que en Miquel podria haver-se amagat a l’interior de l’edifici a l’espera que tanquessin les portes per tal de robar el dau minuts més tard.

Finalment, caldria explicar com ha arribat la sang de l’Oriol a l’urna on s’exposava el dau. Tenint en compte que l’urna no presentava cap element tallant (era semiesfèrica) i que el rastre de sang era molt visible, podríem pensar que algú havia posat la sang posat allà per incriminar l’Oriol. Sabem que el test sanguini de l’Oriol es va haver de repetir, i sabem que en Miquel havia cultivat una gran animadversió per l’Oriol des que li van oferir a ell el desitjat ascens. Té sentit doncs suposar que el Miquel podria haver robat la sang per incriminar l’Oriol i l’hauria situat a l’urna un cop robat el dau per tal de fer-li mal.
 


Regala Tot jugar!

regala Tot Jugar
Col·laboradors
 
  • Fent País
  • botigues col·laboradores
  • cases rurals col·laboradores
  • equips humans que han col·laborat
Les nostres arrels

Colònies per a saber-ho tot sobre l'asma